Over FlexQCD

Bij traditioneel denken kost hogere kwaliteit of snellere levering meer. Hogere veiligheid is ook vaak alleen mogelijk door hogere kosten. Bij lean denken is dit niet noodzakelijkerwijs het geval. Vaak kunnen alle vier de doelstellingen gelijktijdig worden behaald:

S – Hogere Veiligheid
Q – Hogere Kwaliteit
D – Kortere Doorlooptijden
C – Lagere Kosten

De clou is dat lean niet gericht is op het verhogen van één van de vier aspecten, maar een focus heeft op het proces dat de resultaten voortbrengt. Door een focus op klantwaarde en op zoek te gaan naar verspillingen in processen en deze te elimineren (door medewerkers zelf in kleine stappen, ondersteund door management) blijft er vanzelf meer waarde over! Niemand zit te wachten op verspillingen, het doet dan ook niemand pijn als verspillingen een proces uit worden gewerkt. De praktijk leert ons dat verspillingen veroorzakers zijn van lagere veiligheid, kwaliteit, langere doorlooptijden en hogere kosten.

Voorbeelden van verspillingen zijn: onnodig veel moeten sjouwen met spullen, teveel aan voorraad, teveel moeten lopen, moeten wachten, teveel doen, dingen onhandig doen, fouten herstellen en mensen niet optimaal inzetten.

Wat we doen

Analyse en advies


Analyse wat nodig is in een organisatie om te veranderen richting een excellent opererende organisatie en/of analyse van afzonderlijke processen. FlexQCD adviseert over mogelijke manieren van aanpak, vanuit een brede, jarenlange ervaring.

Kata Coaching


Coaching van management en medewerkers bij het ontwikkelen van een continu verbeteren cultuur, met als doel een respectvolle, uitdagende werkomgeving te creëren met een optimale klant/cliënt/patiënt-waarde. FlexQCD verzorgt zowel groeps- als individuele-(Kata)coaching, eventueel op afstand.

 

Opleiding


Opleiden van management, medewerkers en interne lean coaches die samen de organisatie verder brengen op de continu verbeteren reis. Met zelf ontwikkelde e-learning en interactieve praktijkdagen aangevuld met bovengenoemde Kata coaching.

Begeleiding


Begeleiden van management én medewerkers bij het praktisch vertalen van missie, visie en strategie naar concrete haalbare doelen voor de werkvloer en het begeleiden van realisatie van deze doelen. Begeleiden van complexere proces analyses en verbeteringen.